Klementinka chystá hravé seniorské sportovní klání

Klementinka chystá hravé seniorské sportovní klání

Ptáte se, proč se díváte na od pohledu starší obrázek rozpadlého hradu? Je to zřícenina hradu Zvířetice, tak, jak ji v roce 1833 zachytil na svých toulkách Karel Hynek Mácha.

Za pár týdnů, 12. 9. 2024, budou Zvířetice cílem putování mladoboleslavských seniorů. Nebudou sice objekt kreslit jako básník, ale pěším výšlapem zakončí Sportovní hry seniorů. Ty naplní zahradu a cvičebnu komunitního centra Klementinka a kurty LTC v lesoparku Štěpánka od 9. 9. do 11. 9.

Na každý den jsou připraveny disciplíny, ve kterých mohou účastníci vyzkoušet různé druhy sportovních aktivit, vhodných pro vyšší věk. Nejde o velké sportovní výkony, ale o radost ze hry, vzájemného setkání a zápolení.

Současná doba uctívá poněkud více virtuální svět a my v Klementince se to snažíme alespoň malým dílem změnit ve prospěch pohybu. Potěší nás, když se zapojíte i třeba jen na jeden den nebo budete pouze fandit. Nic není povinné, záleží jen na vás, jaký způsob účasti si vyberete.

Na společném výletu pak můžeme všichni posoudit, jak moc se Zvířetice od dob Karla Hynka Máchy změnily.


Jaké na vás čekají disciplíny během Sportovních her seniorů?

PONDĚLÍ 9. ZÁŘÍ 2024SENIORSKÝ VÍCEBOJ
Komunitní centrum Klementinka, prezence od 8.30, slavnostní zahájení v 9:30.
Disciplíny: hod na koš, ruské kuželky, kužely a kroužky, pétanque, trefa na branku, minigolf, laserová střelba na biatlonové terče, hod granátem

ÚTERÝ 10. ZÁŘÍ 2024TURNAJ V PING-PONGU
Komunitní centrum Klementinka, prezence od 9:00 do 9:30.

STŘEDA 11. ZÁŘÍ 2024TURNAJ V TENISU
Kurty LTC v lesoparku Štěpánka, prezence od 9:00 do 9:30, při nepřízni počasí se turnaj nekoná.

ČTVRTEK 12. ZÁŘÍ 2024VÝŠLAP Z BAKOVA DO ZVÍŘETIC a HRNČÍŘSKÉHO DVORA – Nesoutěžní disciplínou výletu bude opékání špekáčků.

Přihlášky k akci jsou k dispozici v komunitním centru Klementinka, Václava Klementa 601. Ke stažení zde

X
X