SPORTOVNÍ HRY SENIORŮ v Klementince

Pohyb, sport, setkání a radost v unikátní zahradě Klemetinky.

„Sport je dnes především součást životního stylu moderní doby. Radost z pohybu a námahy, úměrná fyzickým a věkovým dispozicím jednotlivce, se stala protipólem sedavému způsobu v zaměstnání, dopravě i studiu. Ve sportovním starověku to pochopili osvícení jednotlivci, dnes to bohudíky chápe většina národa. Olympijský kult starých Řeků, novodobě obnovený P. Coubertinem v roce 1896, vyjádřili lapidárně a nanejvýš srozumitelně již staří Římané. In corpore sano mens sana – Ve zdravém těle zdravý duch.“ Napsal ve článku Boleslavský sportovní starověk PhDr. Karel Herčík .

Věrni sportovnímu odkazu předků se snažíme v Klementince  alespoň malým dílem změnit sedavý a virtuální způsob života ve prospěch pohybu a nabízíme vám účast ve SPORTOVNÍCH HRÁCH SENIORŮ

Na každý den jsou připraveny disciplíny, ve kterých mohou účastníci vyzkoušet různé druhy sportovních aktivit, vhodných pro vyšší věk. Nejde o velké sportovní výkony, ale o radost ze hry, vzájemného setkání a zápolení.

PONDĚLÍ 9. ZÁŘÍ 2024 – SENIORSKÝ VÍCEBOJ

Komunitní centrum Klementinka, prezence od 8.30, slavnostní zahájení v 9:30. Disciplíny: hod na koš, ruské kuželky, kužely a kroužky, pétanque, trefa na branku, minigolf, laserová střelba na biatlonové terče, hod granátem

ÚTERÝ 10. ZÁŘÍ 2024 – TURNAJ V PING-PONGU

Komunitní centrum Klementinka, prezence od 9:00 do 9:30.

STŘEDA 11. ZÁŘÍ 2024 – TURNAJ V TENISU

Kurty LTC v lesoparku Štěpánka, prezence od 9:00 do 9:30, při nepřízni počasí se turnaj nekoná.

ČTVRTEK 12. ZÁŘÍ 2024 – VÝŠLAP Z BAKOVA DO ZVÍŘETIC a HRNČÍŘSKÉHO DVORA – Nesoutěžní disciplínou výletu bude opékání špekáčků.

Přihlášky k akci jsou k dispozici v komunitním centru Klementinka, Václava Klementa 601 nebo ke stažení zde

Potěší nás, když se zapojíte i třeba jen na jeden den nebo budete pouze fandit. Nic není povinné, záleží jen na vás, jaký způsob účasti si vyberete.

X
X