Bridž se hraje nejen v detektivce, ale i v Klemetince

Bridž se hraje nejen v detektivce, ale i v Klemetince!

Vzpomínáte si na detektivku Agaty Christie Karty na stole? Vtipně napsaný, laskavý detektivní příběh o hráčích bridže s tajemnou minulosti a Herkulem Poirotem, jako vyšetřujícím detektivem.

V komunitním centru Klementinka, kde se v úterý a čtvrtek schází skupina nadšenců a vášnivých hráčů bridže, detektivku nezažijete, s hrou se ale seznámit můžete. Když se bridžem necháte okouzlit, procvičíte si při něm mozek, zlepšíte paměť i představivost. Prostě pomůže vám udržet duševní kondici. Dá se říci, že i zlepší vaše deduktivní schopnosti. A kdo ví, kdy se vám schopnosti detektivního úsudku v životě hodí.

„V bridži je rozhodujícím faktorem samotný um hráče, jeho schopnosti analyzovat různé možnosti a zvolit z nich tu nejsprávnější. Díky těmto vlastnostem se může bridž nazývat sportem – podobně jako třeba šachy nebo dáma. Tato skupina bývá označována jako duševní sporty. I od těchto her (či sportů) se ale bridž odlišuje, což jej právě činí tak zajímavým. V bridži totiž mezi sebou soupeří páry, tedy hrají vždy dvě dvojice hráčů proti sobě.“ Píše se v odborném článku o této hře.

Pozor, Bridž se navíc nehraje o peníze – hráči vůbec nic nesázejí, nejedná se tedy o žádný hazard.

Chcete-li okusit své deduktivní schopnosti, zavítejte v úterý nebo čtvrtek po 16:00 do komunitního centra Klementinka. Parta hráčů bridže vás jistě ráda přijme.

X
X