Suroviny
- – 750 g cibule
- – 50 g másla
- – lžíce mouky
- – 1,5 litru vývaru
- – 2 rohlíky
- – 2 lžíce oleje
- – 80 g sýra
- – 120 ml suchého bílého vína
Postup přípravy receptu
- Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.
- Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.
- Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.
- Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.
- V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.
- Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)
Zdroj: www.toprecepty.cz