Francouzská cibulačka

Suroviny

– 750 g cibule
– 50 g másla
–  lžíce mouky
– 1,5 litru vývaru
– 2 rohlíky
– 2 lžíce oleje
– 80 g sýra
– 120 ml suchého bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na stejně silné měsíčky a dáme restovat na rozpuštěné máslo.
  2. Restujeme 15 minut za stálého míchání, dokud cibule nezačne hnědnout.
  3. Poté zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem.
  4. Přivedeme k varu, teplotu stáhneme a vaříme 25 minut.
  5. V kastrůlku svaříme víno na polovinu objemu a vlijeme do polévky, promícháme a sundáme z ohně.
  6. Rohlíky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji, posypeme sýrem a dáme zapéct pod gril. Polévku vlijeme do misek, přidáme rohlíčky a podáváme:)

Zdroj: www.toprecepty.cz

X
X