Italské Tagliatelle

Suroviny

– Sáček Tagliatelle (Lídl-Italské dny mohou být jiné nudlové těstoviny)
– 200 g mletého míchaného masa(může se přidat nastrouhaný salám)
– 1 cibule
– 1 malý rajčatový protlak
– 100 g strouhaného tvrdého sýra
– 10 malých žampionů
– 3 lahůdkové cibulky
– 1 větší rajče
– 6 stroužků česneku
– bazalka
– provensálské bylinky
– pažitka či petržel
– koření na špagety
– sůl
– olej
– voda na zředění omáčky

Postup přípravy receptu

Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, mícháme, aby se oddělilo, chvilku dusíme. Pak přidáváme žampiony nakrájené na plátky, koření na špagety, bazalku a provensálské bylinky, osolíme a ještě chvilku dusíme až jsou žampiony měkké. Pak dáme rajčatový protlak naředěný vodou, česnek, lahůdkovou cibulku na kolečka bez zelené části a na menší kousky nakrájeného rajčete a prohřejeme na pánvi bez přikrytí. Mezi tím si nastrouháme sýr a uvaříme si těstoviny dle návodu a všechno pěkně promícháme, sýr a nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky dáme navrch.

Poznámka

V Lídlu právě probíhají Italské dny, kde mají spousty pravých a výtečných těstovin, tudíž jsem zakoupila Tagliatelle(takové menší a pokroucené široké nudle) a oběd byl jasný a mňamózní.

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/ 

X
X